Let jij goed op jouw lichaam, of merk je dat bewegen en gezonder eten er regelmatig bij inschiet? Hoewel veel mensen hun gezondheid aanzienlijk willen verbeteren, weten velen niet welke veranderingen hiervoor aangebracht dienen te worden. Terwijl er voor een bewustere en gezondere lifestyle niet direct een drastische verandering nodig is. Er zijn een aantal zaken die een grote bijdrage leveren aan deze bewuste lifestyle, zoals voeding, beweging en bepaalde middelen en supplementen. Maar hoe zorg je er dan voor dat je hier goed naar kijkt en de veranderingen volhoudt?

Voedingsstoffen veranderen bij jouw maaltijden

Bij een gezonde lifestyle is het belangrijk dat je kijkt naar wat je op dit moment dagelijks doet. Zo kan het zijn dat jouw voedingsschema niet regelmatig is en je ook veel ongezonde ingrediënten binnenkrijgt. Ga daarom eerst bij jezelf na welke maaltijden je gedurende de week nuttigt en welke ingrediënten en voedingsstoffen hierin te vinden zijn. Je ziet dan direct welke voedingsstoffen te veel ingenomen worden. De eerste verandering die je dan maakt, is op het gebied van suikers en bepaalde vetten. Ook kun je jouw calorie-inname verlagen als je merkt dat je te veel op een dag binnenkrijgt. 

Conditie en welzijn verbeteren met bewegen

Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de beweging. Het is aanbevolen om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Je zou je door een druk werkschema af kunnen vragen hoe je dit realiseert. Echter kun je al in een pauze van het werk een rondje lopen, waardoor je toch beweging krijgt. Het is voornamelijk goed om een planning te maken, waarbij je jezelf in het begin dwingt om te bewegen. Doordat je weer ontspant en energie krijgt van de frisse lucht, ben je sneller geneigd om het bewegen vol te houden en zit je beter in jouw vel. Je gaat hiermee dus niet alleen voor een betere conditie, maar ook een beter welzijn.

Verslavingen voorkomen of verhelpen

Als je probeert af te vallen tijdens jouw bewuste lifestyle ben je geneigd om te kijken naar bepaalde supplementen en middelen die de processen in jouw lichaam ondersteunen. Er zijn veel middelen te vinden die in eerste instantie goed lijken, maar waar je ook verslaafd aan kunt raken. Daarnaast heb je te maken met alcohol en eventueel drugs. Merk je dat je verslaafd bent aan een van deze middelen? Ga dan voor een goede verslavingszorg bij een van de instanties die hiervoor beschikbaar zijn. Zo ga je nog bewuster om met jouw lichaam en geest en merk je dat je weer meer gedaan krijgt op jouw werk.

Geef een reactie