Als je binnenkort voor de eerste keer een woning wilt kopen, dan is de kans erg groot dat je het volledige bedrag niet zelf kan betalen. Dat is natuurlijk vrij logisch want een huis kost enkele honderden duizenden euro's. In dit geval kan je het beste een hypotheek nemen op de woning. Een hypotheek is niets anders dan een lening. De bank gaat dus de woning voor jou financiëren en deze betaal je in de komende tientallen jaren langzamerhand af. Hier vind je meer informatie over hoe je het beste een hypotheek kan aanvragen.

Wat heb je nodig?

Als je een hypotheek wilt aanvragen om een woning aan te schaffen, dan heb je hier natuurlijk enkele dingen voor nodig. Je moet als eerste natuurlijk wel een woning hebben gevonden die je wilt kopen. Als je een woning heb gevonden is het tijd om een kredietverstrekker te zoeken. Dit kan de bank zijn, maar dit kan ook een andere financiële instantie zijn. Een kredietverstrekker verstrekt niet zomaar krediet voor het aankopen van een woning en daarom wordt er altijd om aanvullende gegevens gevraagd. Deze gegevens zijn vaak loonstrookjes en een overzicht van alle openstaande schulden. Dit is erg belangrijk voor een kredietverstrekker, want de kredietverstrekker wilt natuurlijk zekerheid hebben dat de hypotheek terugbetaald wordt. 

 

Wat kan ik lenen? 

Het bedrag dat je kan lenen voor het aankopen van een woning is van enkele zaken afhankelijk. Een kredietverstrekker zoals een bank kijkt altijd naar het jaarlijkse inkomen en het inkomen van je partner. Ook wordt er altijd gekeken naar openstaande schulden en de maandelijkse vaste lasten. Dit heeft namelijk allemaal invloed op het maximale bedrag dat je kan lenen. Je kan heel eenvoudig en snel je hypotheek berekenen via de website van een kredietverstrekker.

 

Kredietverstrekker vinden 

Als je weet wat je kan lenen en dus een hypotheek wilt gaan aanvragen, dan is het tijd om een kredietverstrekker te zoeken. Het is erg belangrijk om de verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Er zijn namelijk erg veel aanbieders op de markt actief waaronder ook je eigen bank. Zij vragen allemaal een andere rente en daarom is het super belangrijk om de hypotheekrente vergelijken. Het vergelijken van de hypotheekrente kan je eenvoudig doen via bekende vergelijkingswebsites. Via deze websites zie je meteen welke kredietverstrekker het beste is voor jouw situatie.

Geef een reactie