Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer dan zijn er een hoop dingen waar je uit kunt kiezen. Je zult jezelf waarschijnlijk eerst een paar vragen moeten stellen. Zo kun je onder andere kijken naar de ruimte waar de vloer moet komen te liggen en de uitstraling die het moet geven aan je huis. Waarschijnlijk heb je al een stijl in je hoofd voor het gehele huis en het is wel zo fijn als je vloer hier goed bij aansluit. Ook is het natuurlijk aan te raden om voor jezelf een budget op te stellen.

 

Verschillende soorten vloeren

Vandaag de dag zijn er een hoop verschillende soorten vloeren. Zo kun je onder andere kiezen uit de kleuren, materialen en vormen. Ook zullen deze vloeren erg variëren in prijzen. Je zult voor een marmeren vloer niet hetzelfde betalen als voor een houten vloer. Dit is natuurlijk logisch, maar als je toch op zoek bent naar een bepaalde uitstraling kan dit erg vervelend zijn. Gelukkig heb je vandaag de dag ook pvc vloeren. Dit zijn vloeren die gemaakt zijn van een relatief goedkoop materiaal en bovendien meerdere uitstralingen kunnen creëren. Zo kun je met een pvc vloer namelijk eenvoudig een houten of betonnen uitstraling creëren. Ook kun je ervoor kiezen om een houten vloeren den haag te laten plaatsen. Het is nog steeds erg populair om voor een houten vloer te gaan. Wel is het hierbij belangrijk dat je de vloer van tijd tot tijd invet en bijschuurt.

 

Het kiezen van de juiste pvc vloer

Als het gaat om een pvc vloer dan zijn deze ook weer onder te verdelen. Een PVC vloer heeft een hoop voordelen, zoals bijvoorbeeld dat het gemakkelijk te leggen is en net zo duurzaam is als de beste vorm van vinyl. Verder zijn PVC vloeren op dit moment in een uitgebreid assortiment te vinden op de markt. Je kunt op zoek gaan naar verschillende vormen, kleuren en patronen. Ook zijn er verschillende manieren waarop de PVC vloer zit verbonden. De twee meest gebruikte vormen van PVC vloeren zijn de plak en click systemen. Bij een plak PVC vloer wordt de vloer vastgelijmd en daarom heeft het ook geen ondervloer nodig. Dit is anders bij een clicksysteem. Hier heb je namelijk wel een ondervloer voor nodig. Als je dit niet doet kunnen er kleine hobbeltjes onder ontstaan.

Geef een reactie