Welke wijnliefhebber van tegenwoordig heeft kennis nodig om te weten welke wijn ze willen kopen. De meeste Nederlanders kopen wijn in de supermarkt, terwijl een klein deel hiervan deze van wijnwinkels koopt. In de supermarkt staat wijn van een goedkope prijs, deze noem je massawijn. In wijnwinkels staan er diverse soorten wijnen en maakt de prijs vaak niet uit. Het is een opkomende trend om wijn op het internet te kopen, maar wat moet je kiezen? Wat vindt je nu echt lekker?  Waar moet je op letten bij het kopen van wijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Rood tegenover wit

Bij het kiezen van een goede wijn, heb je vaak de keuze uit rood en wit. Dit is een van de eerste keuzes die je maakt en is heel belangrijk. Rode wijn ontstaat door most van blauwe druiven enige tijd te laten vergisten door middel van druipschalen. Wist je trouwens dat rode wijn de meest gedronken wijn is door Nederlanders? Rode wijn heeft vaak een sterke smaak en wordt vaak gedronken bij het avondeten. Wijnen zoals Pinot Noir, Grenache, Merlot en Nebbiolo zijn bekende rode wijnen.

Witte wijnen worden ook vanuit blauwe druiven gemaakt, alleen heeft deze wijn weinig kleurstoffen. Hierdoor krijgt de wijn een witte kleur en smaakt deze ook anders dan rode wijn. Je kunt witte wijn ook vaak met diverse gerechten serveren en je hebt vaak een keuze uit droge en zoete wijn. Esk valley chardonnay is een bekende witte chardonnay afkomstig uit het verre Nieuw-Zeeland. De wijn kost ongeveer 14 euro per fles en smaakt naar tropisch fruit en een volle smaak. Bij visgerechten is de wijn perfect, maar ook bij gevogelte en barbecue & grill.

Online wijn bestellen

Nederlanders bestellen hun wijn steeds meer op het internet en dit doen ze niet alleen omdat het makkelijk is. Je kunt namelijk veel meer soorten wijn op het internet vinden en hier ook veel informatie over lezen. Deze informatie krijg je niet in de winkel en dit is voor sommige wijnliefhebbers van groot belang. Je kunt bijvoorbeeld het land van afkomst zien, maar ook de smaken van de wijn. Er zijn behoorlijk veel aanbieders die wijn verkopen op het internet en deze worden ook bij je thuis bezorgd. Kies wel de beste aanbieder uit en kijk hiervoor eventueel naar de reviews, zodat je kunt zien wat de ervaringen zijn van vorige klanten.

 

Geef een reactie