Als eigenaar van een bedrijf wil je natuurlijk over een auto kunnen beschikken. Je zult namelijk een auto nodig hebben om naar je bedrijf toe te reizen, maar ook heb je een auto nodig om boodschappen te doen voor je bedrijf. Wanneer je een nieuwe auto wilt gaan aanschaffen voor je bedrijf, kun je bijvoorbeeld kiezen voor het leasen van een auto. Hier kiezen steeds meer ondernemers voor en dat heeft verschillende oorzaken. Wil je ook weten waarom je zou moeten kiezen voor het leasen van een auto? Dan is dit artikel zeker voor jou bedoeld. 

 

Leasen is niet duur

Een van de redenen waarom steeds meer ondernemers kiezen voor het zakelijk leasen ZZP van een auto, is het feit dat het leasen niet duur hoeft te zijn. Je kunt vaak al een kleine auto leasen voor enkele honderden euro’s. Je moet zeker niet verwachten dat je voor dit bedrag een luxe BMW of Mercedes kan rijden, maar dat is dan natuurlijk ook vrij logisch. Als je wilt weten wat het leasen van de gewenste auto ongeveer gaat kosten, is het aan te raden om eens contact op te nemen met verschillende leasemaatschappijen. Zij kunnen je telefonisch vaak al een prijsopgave of prijsindicatie geven. 

 

Je hebt altijd een auto tot je beschikking

Wanneer je een ondernemer bent, is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je altijd een auto tot je beschikking moet hebben. Het kan namelijk voorkomen dat je met spoed naar een klant moet en dan heb je een auto nodig. Ondanks dat een auto een zeer betrouwbare machine is, kan het voorkomen dat een auto kapot gaat. Dit is natuurlijk niet fijn, maar wanneer je hebt gekozen voor het leasen van een auto, zul je altijd een auto tot je beschikking hebben. Je krijgt namelijk een vervangende auto van de gekozen leasemaatschappij, maar ook is het mogelijk dat je een nieuwe auto krijgt. Houd er wel rekening mee dat als je kiest voor financial lease, je deze garanties niet krijgt. Dat heeft ermee te maken dat bij financiallease jouw bedrijf de eigenaar wordt van het voertuig. 

 

Wat is financial lease?

Als ondernemer heb je de mogelijkheid om voor financial lease te kiezen, maar je moet er zeker rekening mee houden dat dit een compleet andere vorm van leasen is. Een van de grootste verschillen, is dat je bedrijf eigenaar wordt van de auto. Je bent daarmee ook direct verantwoordelijk voor het verzekeren van de auto en het betalen van wegenbelasting. Mocht de auto gerepareerd moeten worden, dan moet je ook de kosten zelf betalen.

Geef een reactie