Als je tijdens het autorijden een ongeluk krijgt, is het belangrijk om rustig te blijven. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want er kunnen veel emoties komen kijken bij het verwerken van een aanrijding. Toch is het van cruciaal belang dat je een aantal cruciale stappen onderneemt na een ongeluk. Hieronder vind je een uitgebreide gids met alle stappen die je moet nemen bij een aanrijding.

1. Zorg ervoor dat je veilig bent.

Zorg ervoor dat je niet in gevaar bent door het ongeluk. Als je auto nog kan rijden, rijd dan naar de kant van de weg. Zet je gevarenlichten aan. Als je auto niet meer kan rijden, blijf dan binnen in je auto met je veiligheidsgordel om.

2. Zorg ervoor dat je hulp inroept.

Bel 112 voor hulp. Geef ze je locatie door en vertel ze wat er is gebeurd.

3. Zorg ervoor dat je bewijs verzamelt.

Maak foto’s van de schade aan beide auto’s. Vraag naar de naam, adres en telefoonnummer van de andere bestuurder. Noteer het kenteken van zijn of haar auto.

4. Zorg ervoor dat je rustig blijft.

Probeer je emoties in te houden. Als je boos of geïrriteerd raakt, kan dit leiden tot onnodige ruzies en problemen.

5. Zorg ervoor dat je een aangifte doet.

Als je denkt dat de andere bestuurder fout was, maak dan een aangifte bij de politie. Dit kan helpen bij het verzekeren van je auto.

6. Zorg ervoor dat je contact opneemt met je verzekering.

Vertel je verzekering wat er is gebeurd. Zij kunnen je helpen bij het regelen van een vervangende auto en het verwerken van de schade. Daarnaast kan je ook een letselschade advocaat Amsterdam inschakelen. Een letselschade advocaat je helpen om de schade die je hebt opgelopen te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarnaast kan een letselschade advocaat je ook bijstaan in een eventuele rechtszaak. Een letselschade advocaat kan je helpen om de schade die je hebt opgelopen tot een minimum te beperken. Je hebt bijvoorbeel recht op smartengeld.

7. Zorg ervoor dat je rust neemt.

Een ongeluk is een emotionele gebeurtenis. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om te rusten en bij te komen van het ongeluk. Het is belangrijk om goed te revalideren wanneer je bijvoorbeeld letsel hebt opgelopen. Op korte termijn zou je misschien al veel kunnen maar vervolgens kan het zomaar zijn dat je op lange termijn last gaat krijgen. Het is daarom belangrijk om alles rustig aan op te pakken ookal kan je al meer.

Geef een reactie